Welkom bij Stichting Hartslag Utrecht

Aanbeveling EHBO Haarrijn

EHBO Haarrijn » Comité van aanbeveling.

 

Reanimatie is een belangrijke handeling bij het verlenen van eerste hulp.

Jaarlijks worden leden van onze vereniging daarom bijgeschoold, zodat men de laatste wijzigingen en veranderde toepassingen kan leren.

EHBO Haarrijn geeft ook regelmatig reanimatiecursussen aan mensen die alleen dit onderdeel willen leren. Er is nog veel misverstand over de inzet van de AED. Bij de laatste cursus was er een cursist die dacht dat wanneer je de AED aansloot, alles verder vanzelf ging. Bij sommige televisieseries en films krijg je inderdaad soms het idee dat het zo werkt. Tijdens de cursus bleek al snel dat de AED slechts een hulpmiddel is. Eerste vereiste is snel handelen, melden en reanimeren!

Als EHBO Haarrijn steunen wij het initiatief van de Stichting Hartslag Utrecht. We zijn dan ook blij dat onze penningmeester Jan Rood onze vereniging vertegenwoordigt in het bestuur van de stichting.

We leven in een tijd waarbij mensen eerder geneigd zijn om hun telefoon te pakken om alles te filmen in plaats van 112 te bellen. We hopen toch dat steeds meer mensen bereid zijn “te leren helpen” en een cursus doen en daarna jaarlijks een herhalingsles volgen.

Daarnaast dat het de Stichting Hartslag Utrecht lukt om voldoende AED’s in de openbare ruimte beschikbaar te krijgen. We betreuren het dat er mensen zijn die misbruik maken van deze “buiten AED’s” door ze vernielen of te ontvreemden. Hopelijk krijgen de daders een passende straf, wat dan een schrikeffect heeft voor toekomstige daders.

De Stichting Hartslag Utrecht heeft nu nog een smalle basis, ik wil daarom ook de andere verenigingen op het gebied van hulpverlening oproepen om in te stappen in de Stichting Hartslag Utrecht.

Daarnaast is alle hulp welkom van; verenigingen van eigenaren, bewoners– en buurt commissies, verenigingen, ondernemers enz.

Namens EHBO Haarrijn

Haarzuilens-Harmelen-Vleuten

 

Hans de Rooij, voorzitter